NL

pasfotoSatsavya Mertens leidde van 1987 tot 1999 een meditatiecentrum in Portugal en werkte daarna vier jaar voor het Osho Meditation Resort in India waar ze meditatietherapie groepen begeleidde. Satsavya is sinds 2004 erkend Trager Practitioner en Mentastics Teacher en heeft daarnaast uitgebreide ervaring met andere technieken, zoals Thai Yoga en diepe weefselmassage (Core Integration) en BodyMindcentering. Zij heeft ervaring opgebouwd door d eloop der jaren in verscheidene centra voor meditatie en lichaams bewustzijn.

Zij heeft ZipZen opgericht – Gezond door BodyMind Integratie- en geeft individuele Trager en Mentastics sessies en workshops voor lichaams bewustzijn in Nederland, Portugal en India.
Satsavya woont momenteel aan de Zeeuwse kust op het eiland Schouwen-Duiveland. Zij begeleidt klassen Mentastics en  (bewegingsleer) . Ook voor zorgverleners en in bedrijven om stress gerelateerde klachten en burn–outs te voorkomen en weer prettig en ralaxed te werken.

¨We komen op deze aarde als mooie, spontane en creatieve wezens. Opvoeding, overleving in onze drukke maatschappij brengt ons uit ons natuurlijk evenwicht. Terug thuis te komen in ons zelf, ons ontspannen, spontane zelf te zijn is ons geboorterecht. Het lichaam, weer voelen, gewaar worden en getuige zijn is een makkelijke ingang om  hiernu te zijn en weer te genieten. Satsavya nodigt je uit op het grote avontuur naar jezelf.¨ Zij zegt over haar Trager werk: “Iedereen heeft baat bij Trager, van jong tot oud, en bijzonder is dat de ontvanger zelf het welzijn, ervaren in een sessie kan meenemen in zijn dagelijks leven. Het is telkens weer ontroerend om de ontvanger na een behandeling zo licht en vrij te zien bewegen in zijn eigen gratie. De grote kracht van de Trager benadering is de recall. Het is geen werk maar speels herinneren hoe licht, makkelijk, vrij en ontspannen we weer het leven kunnen beleven.”

DSCF0613(1)

Opleiding achtergrond lichaamswerk en meditatie.

Een enorme support en inspiratie is de mysticus Osho en zijn juweeltjes van actieve meditatie technieken en meditatie therapien. Luisteren naar zijn lezingen is een opening voor mij om present te zijn. De kunst om te “luisteren” is een grote support in mijn Trager werk.

Milton Trager is mijn grote inspiratie om dezelfde kwaliteiten van  presence, stilte, luisteren naar de tissue, hook up en acceptatie te beleven in aanraking.

Trager® Practitioner en Tutor

Core integration bodywork Practitioner

Thai Yoga massage
Hotstone massage
Reiki Master
Tarot counseling
Facilitator Osho active meditations
Facilitator Osho meditation therapies; no-mind, born again en Mystic Rose

Facilitator Osho Meditationproces: Reminding yourself of the forgotten Language of talking to your Body/mind

Trauma healing

Body Mind Centering

Anatomy in movement

Hypnosis voor meditatie

%d bloggers like this: